Es tanca l'edició més virtual de Tarraco Viva

La 22a edició de Tarraco Viva s’ha tancat amb un balanç positiu dels organitzadors. Malgrat l’impacte que ha tingut la Covid en el festival, aquest ha pogut celebrar la major part dels 184 actes programats. Molts d’ells però, de forma virtual.

Emmirallant-se en l’antiga Roma, fixant-se en la resposta de l’imperi a les pandèmies per forjar una resposta d’utilitat en una actualitat marcada per la Covid-19, el festival Tarraco Viva 2020 ha persistit per mantenir-se viu malgrat l’impacte de les restriccions sanitàries en el món de la cultura.

Gairebé mig any després de la data de celebració prevista inicialment, el festival de recreació històrica de Tarragona s’ha pogut celebrar concentrant els actes en vuit dies, apostant per formats virtuals i també redefinint i adaptant la programació a la canviant situació sanitària. Malgrat tot, des de l’organització s’ha aplaudit la resposta d’un públic que el primer cap de setmana de festival va ocupar gairebé la totalitat de les localitats oferides i que al segon, malgrat el tancament de serveis d’hostaleria, va mantenir el nivell d’ocupació al 78%.

Aquest diumenge es van realitzar a la terrassa de l’amfiteatre els últims dels actes presencials d’un festival que va poder mantenir el total de 184 activitats programades perquè la major part d’elles es van realitzar en format virtual a través del canal Youtube de Tarragona Cultura. Un canal que ha superat les 5.000 visualitzacions durant el festival, evidenciant que el format digital pot tenir vigència en un futur per complementar la proposta.

El festival Tarraco Viva 2020 ha comptat amb la complicitat de diferents administracions, institucions, museus i entitats tarragonines i, com és habitual, també s’ha traslladat a municipis de l’àrea d’influència de la Tarragona romana com Altafulla, Constantí o Vila-rodona.