Tarragona suspèn el Carnaval 2021

El Carnaval de Tarragona, tal com s’ha celebrat fins ara no serà possible l’any que ve. L’actual situació de pandèmia ha portat a l’Ajuntament i les comparses a acordar de manera unànime suspendre els actes de lliure assistència, de caràcter massiu i a l’aire lliure. Per tant les Rues de Lluïment i de l’Artesania o la Disfressa d’Or queden suspeses. Les característiques dels actes dificulten el control o la seguretat dels assistents i participants.

A més les comparses al·leguen motius logístics pel que fa a l’elaboració de les disfresses, retard en l’enviament de material o la impossibilitat d’assajar conjuntament. Tot i això Ajuntament i participants s’han emplaçat a crear activitats alternatives per mantenir l’essència del Carnaval a la ciutat.

A les rues del carnaval tarragoní hi participen unes 3.000 persones repartides en trenta comparses. Tot i l’actual situació feia alguns mesos que ja estaven treballant en l’elaboració de les disfresses i carrosses. Diuen que la decisió, per molt que els dolgui, és la millor per responsabilitat i ja s’emplacen el 2022.

Des de la Comissió Consultiva del Carnaval de Tarragona es mostren segurs que podran trobar actes alternatius i adaptats per poder viure, un any més, els dies de més disbauxa de l’any.