L'Hospital Joan XXIII ofereix trombectomies, un tractament pels ictus aguts

Des del 2006 que l’Hospital Joan XXII de Tarragona és el de referència del Camp de Tarragona en codi ictus. A partir d’ara el centre ofereix trombectomia, un tractament pels ictus aguts provocats per l’oclusió de grans vasos. Fins ara els pacients que requerien aquesta intervenció se’ls havia de traslladar a Barcelona. El nou servei evitarà el desplaçament d’entre 70 i 150 pacients de la demarcació de Tarragona cada any.

Per aquest motiu es requereix de professionals amb una formació específica de diversos departaments com neurologia, radiologia, infermeria i anestèsia. Tot plegat s’ha aconseguit, en part, amb la vinculació de professionals de l’Hospital de Bellvitge de Barcelona.

L’ictus és la segona causa de mort a Catalunya i la primera causa de discapacitat permanent en adults. Entre d’altres, provoca pèrdua de força i sensibilitat i dificultat per parlar. Una intervenció ràpida és clau per una menor afectació i millor recuperació, per aquest motiu que el Joan XXIII ofereixi trombectomies és un gran avenç.