3.000 manifestants exigeixen més seguretat i informació a la química

Han protestat pels carrers de Tarragona per acusar d'impunitat a les empreses químiques i reclamar que es reforci la seguretat. Ha estat la mobilització ciutadana l'endemà de l'accident químic, una resposta crítica promoguda per la plataforma Cel Net amb punt d'inici a la plaça de la Font i final a les portes de l'AEQT.

Les reclamacions han anat dirigides als dos costats, d'una banda a les administracions, contra el seu silenci, asseguren, davant els aspectes negatius de la indústria química. Han criticat la complicitat de la Generalitat amb el sector i, una vegada més, les proclames han recordat que els protocols no són efectius i en aquest nou accident no van funcionar.

La concentració va arrancar amb un acte presentat per l'actor Oriol Grau i donant veu a un catedràtic especialitzat en toxicologies i un bomber que han explicat els riscos que haurien sorgit arran de l'accident químic. Les veus i proclames només s'han aturat un minut, quan s'ha confirmat enmig de la protesta la tercera víctima mortal. Per tot plegat, la mobilització també ha volgut donar el seu suport a les famílies de les víctimes i les persones afectades.