Salou dóna la benvinguda al Rei Jaume i a la seva festa

En dos dies el Rei Jaume Primer marxarà cap a Mallorca. Ho farà des de Salou com marca la història i per protagonitzar les festes que porten el seu nom. Des d'avui i fins diumenge ja podem gaudir de la Fira Medieval.

Som a l'estiu del 1229 i no sabem si és una intel·ligent estratègia pregonar que ets a dos dies de conquerir Mallorca. En qualsevol cas el Rei Jaume I no amaga les seves intencions, al contrari, les anuncia pels carrers per a vianants del nucli antic de Salou. La Fira Medieval ja ha arrencat i ens acompanyarà tot el cap de setmana amb parades artesanals de tot tipus. Moltes ens captiven per la vista i el paladar.

La tornada salouenca al Segle XXIII viurà el seu punt àlgid dissabte amb la desfilada del monarca de camí a la batalla. Es tracta de l'edició 23 de la festa on veurem en acció tot el seguici reial, amb més de 300 persones i amb sortida des de la Torre Vella.

La Fira és ja també una visita imperativa de l'agost a Salou, amb parades, mostres artesanals, tallers i teatre de tot tipus. Si no que li preguntin a aquest pobre gos.... També hi haurà activitats a la Plaça Bonet i a la zona del mercat. Dins l'agenda de les Festes del Rei Jaume recordin que diumenge hi ha el torneig de horseball a la Platja de Llevant.