L'oci nocturn seguirà tancat

"Hem perdut tota mena d'esperança". És el crit de desesperació de l'oci nocturn després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya hagi denegat per majoria les darreres demandes d'aquest sector. El tribunal es mostra favorable a les mesures dictades pel Goven català i ha desestimat les propostes sol·licitades per la patronal.

Entre d'altres, es reclamava l'ampliació de l'horari de les activitats recreatives musicals a l'aire lliure fins a , almenys, les 3.30 hores. També es demandava permís per mantenir oberta la restauració fins a la una de la nit.

El sector proposava, en el seu escrit al tribunal, permetre l'accés a les sales i discoteques únicament a aquelles persones que hagin superat la COVID-19 durant els últims 3 i 6 mesos, tinguin la pauta completa de vacunació o hagin donat negatiu en un test en les darreres 24 o 48 hores. Cap d'aquestes al·legacions han passat el vistiplau del TSJ i ara, el sector, es mostra indignat amb la resolució.

Des de l'Associació de Restauració i Oci Nocturn de Salou reclamen, ara, ajudes per poder fer front a les despeses i pèrdues per tancament.

Per la seva banda, l'Ajuntament de Tarragona ja ha anunciat una nova línia d'ajuts que es destinaran a aquelles activitats d'oci nocturn que s'han vist afectades per aquesta suspensió de l'activitat. Els empresaris implicats podran optar a una ajuda de fins a 7.500 euros.