La setmana. 13/08/2022

Pràcticament al 100% d'ocupació. La Costa Daurada enceta avui el cap de setmana més fort de l'any. Encara que es desconeix què passarà de cara al setembre i octubre, la situació aquest agost és pràcticament calcada a la d'abans de la pandèmia.

Ajustar els termòmetres o apagar les llums d'edificis públics a les nits són dues de les mesures del nou decret d'estalvi energètic que ha entrat en vigor aquesta setmana.

Estalviar energia i també aigua perquè la sequera és extrema. A l'Espluga han arribat aquesta dimecres i divendres camions amb aigua per estabilitzar les reserves que s'estaven reduint de forma preocupant. La forta sequera obliga a activar aquest cap de setmana l'alerta màxima per incendis i es restringeix l'accés a les Muntanyes de Prades.

El nombre d'accidents i de víctimes mortals a l'autopista AP-7 ha augmentat un 25% des de l'alliberament dels peatges. La via va ara molt més saturada amb un 40% més de vehicles. Trànsit proposa baixar la velocitat màxima a 100km per hora i ampliar el nombre de carrils en certs trams. Els transportistes se senten, altra vegada, assenyalats.

Valls comença a esborrar el carril bici que travessa pel mig del passeig de l'Estació. Es va pintar fa poc més de dos mesos, però l'Ajuntament va paralitzar l'actuació per les crítiques que va despertar. El pas enrere es fa pensant en la mobilitat dels vianants i els usuaris de les terrasses.

Programes més recents a TAC12