El projecte del túnel del Coll de Lilla per l'A-27 s'encareix fins als 115 milions

Nou pas endavant per l'autovia A-27. Foment ja ha entregat a l'Ajuntament de Montblanc el projecte de construcció del túnel del Coll de Lilla, que preveu les mesures per evitar problemes geològics causats per les argiles expansives. Això ha fet encarir l'obra que costarà finalment 115 milions d'euros.

El túnel del coll de Lilla ja té un projecte definit. L'Ajuntament de Montblanc ja ha rebut el projecte modificat, que suposa millores tècniques respecte a l'anterior.

El projecte defineix el traçat del túnel que ha d'unir Valls amb Montblanc, d'un traçat d'encara no 2 quilómetres. El projecte incorpora les argiles expansives per poder evitar que hi hagi deformacions del túnel. També suposa un increment econòmica del projecte, que augmenta en 31 milions d'euros, arribant als 115 en total.

Des de l'Ajuntament de Montblanc veuen que això pot suposar un impuls pel túnel del coll de Lilla.

La setmana vinent l'Ajuntament es reunirà amb l'enginyer del projecte i asseguren que hi donaran el vist-i-plau, per accelerar al màxim les obres. Una posició que, asseguren, també adoptarà l'Ajuntament de Valls.
A Fontscaldes fa uns dies que es veu més moviment, després de prop més d'un any amb molt poca activitat. Ara ja es veuen els pilars que suportaran el viaducte que arribarà fins a la boca del túnel del coll de Lilla.