El confinament a França d'un jugador de bàsquet montblanquí

Artur Alaminos competeix a la Nationale 2 francesa; la Lliga també s'ha cancel·lat i es viu una situació idèntica a la d'aquí. Des de la regió de l'Alsàcia i a tocar de la frontera amb Alemanya, així és la situació al país veí a través dels ulls d'un antic jugador del CBT.

Guaita per la finestra un petit racó de menys de 3.000 habitants dins la comunitat urbana d'Estrasburg i on Artur Alaminos travessa el confinament de França. Al nord dels Pirineus, les morts per COVID-19 també han superat la barrera de les 10.000. Les restriccions són extremes amb una sola diferència destacada, es pot sortir al carrer per exercitar-se dins un perímetre màxim d'un quilòmetre especte a casa.

Artur Alaminos té 28 anys i va militar al CBT fins al 2015 per marxar, tot seguit, a Quintanar i Villarrobledo, de l'EBA i la LEB Plata, respectivament. Aquest curs va reforçar el Vogesia Holtzheim que, fins a l'aturada, a la Nationel 2, l'equivalent a l'EBA espanyola, batallava pel 'playoff'. El bàsquet no professional s'ha aturat definitivament: les lligues no es reprendran. La temporada queda en blanc i els clubs consideren que és la decisió menys injusta, almenys ningú s'ha queixat. Les divisions d'elit, amb drets televisius signats, segueixen a l'espera.

Alaminos i la seva parella treballen en un supermercat com a mode pràctic per aprendre l'idioma. CBT, CB Valls i CB Salou són els nostres referents de l'EBA, amb els dos primers a la part capdavantera i amb els salouencs salvats.