L'Espluga presenta un pla d'impuls de la memòria històrica

 

L'Ajuntament de l'Espluga de Francolí ha presentat un pla d'impuls de memòria històrica al nucli de Les Masies. Els racons d'aquest nucli de població són testimoni de la Guerra Civil.

L'Hotel Monestir va actuar com a hospital militar i l'Alberg Jaume I va acollir el comiat de les brigades internacionals ara fa 84 anys. Per tal de recordar-ho i atorgar-li la importància que es mereix, l'Ajuntament ha ideat un projecte d'impuls de l'espai de memòria històrica.

A l'espai de l'alberg, que s'obre al públic en general, s'hi poden veure objectes d'època, plafons informatius i l'exposició ja existent sobre el comiat de les brigades internacionals el 25 de novembre del 1938. A més a més, amb el suport del Memorial Democràtic s'ha editat un tríptic informatiu i divulgatiu en català, castellà, anglès i francès.

L'ANY VINENT, 85È ANIVERSARI

L'indret s'ha integrat a la Xarxa d'Espais de Memòria, gràcies a un conveni amb el Departament de Justícia que reconeix l'Ajuntament com a titular i responsable de la senyalització. I tots aquests passos es donen pensant en la commemoració dels 85 anys del Comiat de les Brigades Internacionals que se celebrarà d'aquí a un any.