L'Espluga s'adherirà a la Carta del Paisatge amb 7 compromisos prioritaris


L'Espluga de Francolí s'adherirà a la Carta del Paisatge de la Conca de Barberà aquest dijous al vespre en la sessió del ple municipal, que ja serà presencial. La incorporació del municipi anirà vinculada a set accions per implementar de manera prioritària tenint en compte els grans objectius de la carta. Els set compromisos són el resultat d'una consulta participativa.

La Carta del Paisatge de la Conca de Barberà, impulsada en l'anterior mandat pel Consell Comarcal, planteja 7 grans objectius de qualitat paisatgística per la comarca. L'Espluga s'hi adherirà oficialment aquest dijous i aprovant al ple un seguit de compromisos aplicats al municipi. Tot plegat, després d'una enquesta ciutadana en la qual hi han participat una seixantena de persones.

7 compromisos prioritaris

L'acció amb més suport social i també prioritària per al govern és la recuperació d'habitatges i locals buits al centre del poble. Un compromís per tenir un nucli urbà més viu i que pot passar, per exemple, per ajuts o facilitats per rehabilitacions. De fet, ja era un dels puntals del nou govern.

Els altres compromisos passen per dissenyar de nou el tram urbà del riu Francolí com un parc obert, crear un banc de terres agràries, prioritzar la implementació de les energies renovables en terrenys urbans per preservar els terrenys agrícoles. A través d'aquesta Carta del Paisatge l'Espluga també vol ampliar el coneixement sobre les restes paleolítiques i desenvolupar alhora un inventari de construccions abandonades amb l'objectiu de restaurar els paisatges degradats. Finalment, també pot donar lloc a una nova xarxa d'itineraris mitjançant senders i camins.