Instal·len una planta química de pràctiques de seguretat

Repsol i l’Associació d’Empreses Parc Químic de Seguretat de Tarragona han signat un conveni per crear una escola de formació per promoure entre els treballadors comportaments segurs al lloc de treball i minimitzar els riscos d’accident a les plantes químiques. Per practicar sense risc s’ha instal·lat una estructura de planta química amb tots els elements al costat del Parc de Seguretat del Polígon Nord.

Les empreses que formen part de l’Associació d’Empreses Parc Químic de Seguretat tenen des d’avui una nova eina de prevenció per minimitzar els errors humans que puguin comportar accidents a les plantes químiques. A tocar del parc de seguretat del polígon nord s’hi ha instal·lat una planta química real, amb material provinent d’una planta desballestada per Repsol l’any passat. L’estructura disposa dels reactors, vàlvules, canonades i instruments comuns a aquest tipus d’instal·lacions i servirà per practicar i fomentar comportaments segurs que minimitzin l’error humà.

Repsol i el Parc Químic de Seguretat han signat un conveni de col·laboració que, partint d’aquesta nova eina de treball que es posa a disposició de tots els components de l’Associació del Parc Químic de Seguretat, preveu implementar un centre formatiu què amb el nom Escola de Factors Humans promogui i reforci la cultura de la seguretat entre els treballadors.

L’espai servirà per desenvolupar exercicis pràctics de simulació que poden permetre identificar anomalies o avaluar condicions de risc. Neix com una escola de formació però la voluntat dels impulsors del projecte és de créixer i ampliar l’abast de la mateixa.