La Generalitat i Poblet col·laboraran en matèria de memòria democràtica

L'Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià de Poblet i el Memorial Democràtic treballaran plegats en la recerca i la difusió de l'etapa republicana i la lluita antifranquista. Les dues entitats han segellat aquest divendres un acord de cooperació per als pròxims 4 anys. La consellera de Justícia, Gemma Ubasart, ha presidit la signatura del conveni.

La Generalitat, a través del Memorial Democràtic, i l'Arxiu Tarradellas treballaran plegats en favor de la recuperació de la memòria històrica del país. L'acord s'ha signat des del Monestir de Poblet, a l'arxiu que custodia el fons del president de la Generalitat a l'exili durant el franquisme. L'objectiu és que puguin dissenyar activitats al voltant de l'etapa republicana i la lluita antifranquista.

La primera de les accions previstes serà recuperar informació sobre el Front Nacional de Catalunya, la seva tasca antifeixista i la imatge de Jaume Cornudella i OlivéLa col·laboració té una vigència de quatre anys, que es podrà prorrogar de mutu acord per quatre anys addicionals.