A les portes de dos dies de mobilitzacions sindicals

Jornada de negociacions, aquest dimarts, entre el sindicat Metges de Catalunya i la Generalitat per tal d'arribar a un acord que permeti desconvocar la vaga prevista per aquests dimecres i dijous al sector sanitari. El sindicat majoritari del sector torna a reclamar millores laborals i assistencials als diferents centres catalans.

Aquestes passen per un augment de personal als hospitals i centres d'atenció primària, una pujada de sou d'entre 7.000 i 10.000 euros anuals i la recuperació de la jornada de 35 hores setmanals.

Unes reunions entre les dues parts que des del sindicat han admès que han acostat posicions, però que encara no són suficients per poder arribar a un acord. Tot i això, insisteixen que negociaran fins al darrer minut per evitar les aturades.

MOBILITZACIÓ A JOAN XXIII

A la ciutat de Tarragona, més enllà de la vaga convocada, també es viuran mobilitzacions per part dels treballadors de l'hospital Joan XXIII. Més de 300 s'han adherit a la plataforma Aturem Joan XXIII i es manifestaran durant aquests dos dies fora del seu horari laboral, ja que, diuen, són un moviment independent dels sindicats.

Reclamen tot un seguit de millores en les condicions laborals que permetin tant una implementació de la qualitat assistencial com dels seus llocs de treball.

ELS MESTRES SE SUMEN A LA MOBILITZACIÓ

Unes mobilitzacions a les quals se sumaran també aquests dos dies els sindicats educatius. Fan una crida a la mobilització a l'escola pública per instar la Generalitat a complir amb els compromisos adquirits a inici de curs, tant pel que fa a la reversió de les retallades com en aspectes organitzatius com l'avançament del curs escolar decretat l'any passat i que Educació ja ha anunciat que es repetirà el curs vinent.

LES MANIFESTACIONS A TARRAGONA, DIJOUS

Les grans mobilitzacions es viuran dimecres a Barcelona, mentre que a Tarragona la manifestació unitària sortirà dijous al matí de la plaça dels Carros fins a les seus dels departaments d'Educació i Sanitat respectivament.