Costa Dauradíssima

Pot ser difícil trobar un bon lloc a la platja, seure en un restaurant per menjar o bé reservar un allotjament per als pròxims dies. Hi ha gent per tot arreu i és el que té gaudir de les vacances en plena temporada alta. Així és un agost normal, per si algú els havia oblidat.

A partir del dia 15 començarà a fer baixada, però ara mateix l'activitat hotelera frega el 100% a la Costa Daurada. Està pràcticament tot venut. I si els allotjaments estan plens, vol dir que la resta del sector també treballa, i molt.

Moure's amb cotxe per les principals destinacions turístiques també és ben complicat. L'arribada de més turistes de proximitat, siguin de l'estat o de països limítrofs, incrementa el trànsit rodat.

Com ja es va notar l'any passat, enguany tornen a escassejar les places d'aparcament, encara que s'hagin ampliat. Tot i això, res impedeix als visitants a xalar del bon temps i de les platges. Hi ha qui fa dècades que escullen la Costa Daurada. D'altres que repeteixen i alguns, que s'han sorprès el descobrir la Tarraco romana.

A Altafulla, el Luis Miguel, decebut amb l'estat de la platja, recomana mirar altres punts del municipi.

El visitant català i espanyol és el majoritari aquests dies per la Costa Daurada, però si parem l'orella escoltarem altres idiomes. Tots els mercats estan funcionant. En especial, destaquen el francès, britànic o l'irlandès.

Només hi ha una absència, ja anunciada i coneguda, que són els turistes russos. Tot i que eren un percentatge important a casa nostra, aquestes setmanes sí que s'està cobrint el buit gràcies als usuaris nacionals.