Només hi ha sang per a cinc dies

Una vegada més, el Banc de Sang i Teixits fa una crida massiva a la població perquè reverteixi l'estat actual de reserves a Catalunya. I la calor no ha de ser excusa per no col·laborar-hi.

Poc moviment al punt d'extracció de sang a l'Associació de Veïns de la Formiga, a Vila-seca. És un veterà del calendari de donacions i que apareix com a proposta gairebé cada mes. Aquest cop, però, hi ha menys activitat de l'habitual. L'estiu és l'època en què ens costa més adreçar-nos a les seus d'extracció i és, paral·lelament, quan més falta en fa. Si avui aturéssim la roda que fa girar el món, només hi hauria sang per salvar vides fins al dissabte.

La maquinària del Banc de Sant i Teixits no s'atura mai, però requereix la solidaritat de tota la ciutadania que, mèdicament, pugui oferir el seu granet de sorra. Les reserves són lleugerament més baixes que les del 2021, tot i que al Camp de Tarragona han crescut un 3%, gairebé imperceptible en l'àmbit català. I ens corre pressa: la calor no ens ha de deixar a casa; i no, no fa mal.

Tarragona viurà un increment de les donacions durant el mes de setembre i gràcies a maratons multitudinàries com la de Santa Tecla, fets positius molt concrets que no seran suficients, en qualsevol cas, per eixamplar de manera notable el nivell general.