El túnel del Coll de Lilla serà transitable a finals del 2023

El túnel del Coll de Lilla s'acabarà a finals de l'any vinent, però per circular-hi s'haurà d'esperar gairebé un any més. Ho ha explicat aquest divendres el subdelegat del govern central a Tarragona en l'explicació dels pressupostos de l'estat per al 2022, on la demarcació de Tarragona perd inversions respecte a aquest 2021. Més de la meitat es dediquen als trens, i part important és per la nova estació de Salou-PortAventura.

L'Estat té previst destinar 280 milions d'euros a la demarcació. Tot i que disminueix un 32% respecte als comptes actuals, el subdelegat destaca que suposa el 18% de la inversió a Catalunya i que és una despesa superior al pes de la població de Tarragona, que és del 12%, i que són uns pressupostos adequats per al context actual.

Algunes de les novetats en l'àrea social són els bonus al lloguer per a joves que aportaran 4 milions d'euros a les comarques tarragonines o el bonus jove cultural que beneficiaran a 10.000 nois i noies de 18 anys.

Pel que fa a inversions, el ferrocarril s'endú més de la meitat del pastís. La suma s'apropa als 160 milions d'euros amb partides destacades en l'alta velocitat, la renovació de combois per part de Renfe i la continuació del Corredor del Mediterrani. D'aquí s'emporta un pessic important l'estació de Salou que començarà a construir-se l'any vinent i estarà enllestida d'aquí a dos anys.

L'última inversió per acabar el túnel del Coll de Lilla

I d'altra banda, els pressupostos del 2022 incorporen la darrera inversió per acabar el túnel del Coll de Lilla i augmenta la partida destinada a la redacció del projecte de l'enllaç de l'A-27 fins a l'AP2, a Montblanc. L'obra del túnel acabarà a finals de l'any vinent, encara que els treballs s'allargaran uns mesos més per enllestir els accessos i la senyalització del nou tram d'autovia.

Les obres a la ZAL del Port començaran a finals d'octubre

L'Estat també autoritza la despesa del Port en diversos projectes que té en marxa. Un dels rellevants és la nova Zona d'Activitats Logístiques on durant la darrera setmana d'octubre ja es començarà a construir un dels tres accessos.  Els pressupostos del 2022, entre d'altres, destinaran 400.000 euros a la conservació de platges i la lluita contra la regressió del litoral.