Els aforaments tornen a ser gairebé normals

Un any i set mesos després, Catalunya tornarà gairebé a la situació prepandèmica pel que fa als aforaments permesos. I és que a partir de divendres molts dels sectors que no podien omplir al 100% els seus espais podran fer-ho amb l'única obligació de continuar fent servir la mascareta.

BARS I RESTURANTS SENSE RESTRICCIONS

Entre els sectors que es beneficiaran de la mesura anunciada aquest dimarts pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, destaca el de la restauració, que tornarà a la normalitat després de mesos de restriccions. Així, es recupera el 100% d'aforament a l'interior dels locals, s'elimina la distància entre taules i s'aboleix el límit de deu persones per taula. A més, els establiments podran recuperar el seu horari habitual.

CULTURA AL 100%

Un altre sector beneficiat serà el de la cultura, que també recupera la plena ocupació, tant en interiors com en exteriors.

ESPORTS: PLE A L'EXTERIOR I AL 80% A L'INTERIOR

També l'àmbit esportiu, on els equipaments a l'aire lliure com els camps de futbol podran tornar a omplir-se d'espectadors. No així els pavellons coberts, que sí que augmenten, però, l'aforament al 80%

Altres espais on es podrà implementar la plena ocupació són les universitats, les fires i congressos i els parcs d'atraccions.

Des del govern justifiquen la mesura pel bon comportament de la pandèmia i l'emmarquen en la rebaixa duta a terme pel PROCICAT de la fase d'emergència per la COVID a fase d'alerta.

L'OCI NOCTURN MANTÉ RESTRICCIONS

Un dels sectors que no recuperarà encara la seva normalitat prepandèmica serà el de l'oci nocturn. D'aquesta manera, es manté la normativa implantada ara fa una setmana del 70% d'aforament en espais tancats i l'obligació de presentar el passaport COVID per accedir-hi. Unes mesures que també s'adopten en el cas de festivals de música en recintes tancats.

Aragonès ha volgut remarcar el manteniment de l'obligatorietat de l'ús de la mascareta per no abaixar la guàrdia tot i el bon moment actual.

Unes mesures que han arribat el dia en què, després de més d'un any, Catalunya ha rebaixat la xifra d'ingressats a les UCI per sota del centenar.