L'alcaldessa de Cambrils se sent traïda per la moció de censura

Cambrils tindrà nou govern pel que queda de mandat. L'oposició i Nou Moviment Ciutadà, fins ara a l'executiu, han presentat una moció de censura per dictar la fi de l'alcaldia de Camí Mendoza.

Qui ocuparà el seu lloc serà el fins ara soci de govern, Oliver Klein. Esquerra i Junts se senten traïts pel qui fins ara ha estat company de govern i consideren que la decisió respon només a interessos personals.

Esquerra i Junts se senten traïts

Traïció, deslleialtat o pacte Frankenstein són alguns dels qualificatius amb els quals la fins ara alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha definit la moció de censura que li ha presentat l'oposició en bloc i el partit de govern Nou Moviment Ciutadà, encapçalat per Oliver Klein que ara es quedarà amb l'alcaldia.

També es van mostrar molt crítics amb el paper del PSC per sumar amb Ciutadans, el Partit Popular, Nou Moviment Ciutadà i dos regidors no adscrits. Posen en dubte que puguin governar amb visions tan diferents i asseguren que el pacte no respecta la voluntat de la ciutadania perquè deixarà l'alcaldia en mans de la cinquena força en vots. 

La moció s'hauria estat cuinant els últims 20 dies, si bé aquestes forces polítiques ja havien plantejat formar govern després de les eleccions. Llavors, els de Klein van decantar-se pel pacte amb Esquerra i Junts. Què ha canviat ara per fer aquest gir?

Per un costat, ho justifica per la pèrdua de confiança i perquè els objectius fixats no s'estaven assolint al ritme desitjat. Els altres grups, a més, assenyalen que la fractura interna al govern era visible. L'altre element de pes per aquest cop de timó és que ara l'alcaldia s'ha posat en disposició del líder del partit municipalista

Els grups que formaran govern encara no han volgut parlar del repartiment d'àrees. Potser ho explicaran el 28 de setembre al ple en què es farà efectiva la moció de censura.