El ritme de vacunació al Camp de Tarragona és inferior a la mitjana de Catalunya

El ritme de vacunació al Camp de Tarragona va per sota de la mitjana catalana. Un 3,37% de la població vacunable ha rebut les dues dosis a les nostres comarques mentre que a Catalunya la xifra és gairebé quatre dècimes superior.

La Generalitat assegura que tot i els contratemps, la campanya segueix el seu ritme previst. De fet, en els pròxims dies es podrà reprendre la vacunació amb AstraZeneca, després que l'Agència Europea del Medicament hagi confirmat que la vacuna és segura.

Des de Salut avisen que en els pròxims dies la majoria de vacunes de Pfizer aniran destinades a segones dosis, un fet que no farà avançar gairebé la xifra de persones que rebin una vacuna per primer cop.

El Govern ha volgut fer un toc d’atenció a la ciutadania. Demanen màxima prudència davant un estancament de la baixada dels indicadors de la pandèmia i fins i tot un petit empitjorament. Davant el primer cap de setmana amb menys restriccions busquen tota la col·laboració per evitar un augment de les dades i haver de fer passos enrere de nou. Recorden que la pressió hospitalària encara és molt elevada.