La Lliga de CB Valls i TGN Bàsquet, un any després

El bàsquet femení torna aquest dissabte després d'un any sencer d'aturada. TGN Bàsquet i Valls debutaran a domicili en una competició adaptada a les circumstàncies i sense possibilitat de descendir. Passi el que passi, continuaran a la màxima categoria de l'especialitat a Catalunya i, per fi, gaudiran de nou de l'esport.

L'aniversari de l'any sense jugar se celebrarà amb la pilota a la mà perquè CB Valls i TGN Bàsquet entren en acció, doze mesos després, dissabte i a les pistes del Granollers i el Roser, respectivament. Parlar d'il·lusió no és el típic comentari previ quan arrenca una campanya, és real perquè la pandèmia les va allunyar de l'esport. La Copa Catalunya s'ha rebatejat com a Campionat d'Espanya de Primera Divisió, l'avantsala de categories estatals. El nom importa ben poc, competir és el premi per a les jugadores, l'essència del bàsquet torna aquest cap de setmana.

cb valls 3 març

El TGN Bàsquet viurà el debut de la pivot del camerun Linda Ndoli i disposarà d'una plantilla més curta que la vallenca, que ha pujat quatre jugadores del planter per suplir la lesionada Paula Ben i la baixa definitiva de Simone Sills. Aquest cop no hi haurà descensos i això permetrà repartir més i millor els minuts: l'estímul de jugar sense la por al descens.

Seran quatre grups de cinc equips cadascun, vuit jornades i els dos millors accediran a la fase d'ascens a Lliga Femenina 2. L'estudi del rival té una importància relativa i de moment prima el físic: el TGN Bàsquet ha gaudit d'una certa continuïtat en els entrenaments i el CB Valls suma un mes i una setmana de feina.

Separades pels grups,  el Roser-TGN Bàsquet es jugarà dissabte a les 17 hores i el Granollers-CB Valls des de les 17.45 hores.