Salut reforçarà l'atenció primària amb prop de 2.000 professionals

Després que durant el mesos més durs del confinament l'atenció sanitària estigués centrada en evitar el col·lapse hospitalari, el govern català vol posar el focus de cara a la segona onada de la pandèmia en l'atenció primària. És per això que contractarà prop de 2.000 professionals abans d'acabar l'any, amb una inversió de prop de 50 milions d'euros.

Contractar prop 3.800 professionals fins al 2022, la meitat dels quals s'incorporaran abans d'acabar aquest any. Tot amb una millora pressupostària que arribarà d'aquí a dos anys als 127 milions d'euros. Aquest és el principal objectiu del pla de reforç de l'atenció primària que ha presentat aquest divendres el govern català, que veu en aquesta la principal porta d’entrada al servei assistencial.

Amb aquest nou pla es vol reforçar una atenció primària que s'enfronta a nombrosos reptes amb la crisi de la COVID-19. Entre aquests, la realització massiva de proves PCR, cribratges, identificació de contactes, seguiment casos asimptomàtics o la gestió d'incapacitats temporals i quarantenes.

Un nou pla que vol anar més enllà de la pandèmia i afrontar els canvis estructurals necessaris en aquest servei, que l'any passat va augmentar un cinc per cent la seva activitat, arribant als 50 milions de visites anuals.

ATENCIÓ AL RETORN A LES ESCOLES

Una atenció primària que a partir del dia 14 ha de tenir un paper fonamental en el retorn a les escoles, tant en funcions de vigilància a les mateixes escoles com per l'objectiu d'aconseguir dur a terme fins a 500.000 proves PCR a la comunitat educativa.

El pla, ja programat abans de la pandèmia, però que aquesta ha accelerat i eixamplat, també preveu noves inversions en la creació de nous espais al mateixos Centres d'Atenció Primària i una nova aposta per la inversió tecnològica en els mateixos.