Augmenta el risc de rebrot del coronavirus al Camp de Tarragona

El risc de rebrot del coronavirus al Camp de Tarragona és alt. No s'estava en aquest estadi des del 6 d'abril, en ple confinament. Les dades facilitades pel departament de Salut revelen que hi ha un risc de rebrot de 105,28. Una xifra que sobrepassa amb 5 punts la frontera a partir de la qual es considera que existeix un risc alt. Al Camp de Tarragona, no se superava aquesta xifra de 100 des del dia 6 d'abril. A partir del 7 d'abril, el risc de rebrot va passar a ser moderat fins a finals del mateix mes en què va ser baix.

El període de temps durant el qual hi ha hagut menys risc de rebrot ha estat el de principis del juliol. De fet, el dia 1 d’aquest mes el risc de rebrot era de només un 1,25. A partir d’aquest punt, la corba va pujant fins que el dia 11 d’agost es va passar al risc moderat que ha precedit el risc alt en el qual ens trobem actualment.

adad

Si ens fixem en les dades, ara mateix hi ha 28 persones ingressades als hospitals Joan XXIII i Sant Joan de Reus, 6 d'ells a l'UCI. D’altra banda, ja s’acumulen 3.218 casos positius i 396 defuncions.

Els experts coincideixen en assenyalar l’alta mobilitat d’aquests dies com a principal causa d’aquesta situació. Tanmateix, no és l’únic motiu. Per tot plegat s'insisteix en les mesures de prevenció: mascareta, higiene de mans i distància. En aquesta línia, la Creu Roja ha iniciat una campanya de sensibilització sobre la COVID-19 adreçada als joves en espais d'oci del Camp de Tarragona.