Comencen les preinscripcions escolars, de moment, per via telemàtica

L'àmbit educatiu també s'ha hagut d'adaptar per la força al nou escenari i, naturalment, també els alumnes i les famílies. Tot just aquest dimecres ha començat un període de preinscripcions escolars atípic. S'inicia amb tots els tràmits telemàtics, des de casa, per bé que la setmana que ve també es podran fer de forma presencial. 

Des d’avui, les famílies ja poden preinscriure els seus fills de cara al curs vinent pel que fa als ensenyaments de primer i segon cicle d’educació infantil, educació primària i educació secundària obligatòria. El procés comença però de forma telemàtica per eliminar la necessitat de presentar la documentació presencialment als centres.

A PARTIR DEL 19, PRESENCIAL PERÒ AMB CITA PRÈVIA

El període comença aquest 13 de maig i s’allargarà fins al 22. Tot i les mesures de prevenció per la COVID-19, s’obrirà una segona fase del 19 de maig al 22 per poder fer els tràmits de forma presencial als centres tenint en compte que algunes famílies poden tenir problemes per fer-ho online. Ara bé, caldrà demanar abans cita prèvia al centre i també s’hauran de fer sota les mesures d’higiene i seguretat.

Per tot plegat, encara amb la incertesa de com acabarà l’actual curs, els primers passos de cara al nou exercici també comencen principalment a través d’internet on els centres educatius han dipositat tota la informació relativa als seus estudis. És més, en molts casos, les portes obertes a les escoles només s’han pogut fer de forma virtual.