Quim Torra anuncia una resposta ràpida per als afectats de la riuada

Una resposta ràpida i coordinada. Això és el que ha promès el President de la Generalitat de Catalunya al territori afectat per les tempestes torrencials del passat dimarts. Quim Torra va visitar aquest diumenge la Conca de Barberà i les Garrigues per segona vegada, ho va fer acompanyat de diversos representants del govern i de Junts per Catalunya, com per exemple el portaveu del grup al Parlament, Eduard Pujol, el president de la mesa del Parlament, Eusebi Campdepadrós i el candidat al Congrés, Ferran Bel.

A l’Espluga de Francolí, el cap de l’executiu català es va seure en una reunió amb els representants locals i els encarregats del dispositiu de cerca i neteja. Allà i també sobre el terreny, va conèixer com avancen les tasques de recuperació de les zones afectades. Al mateix temps, Torra i els representants del seu partit van trobar-se amb alguna de les famílies damnificades.

Tots ells també van visitar Montblanc on es van trobar amb l’alcalde de la capital de la Conca de Barberà i van compartir conversa amb famílies afectades. Des de les Garrigues, acompanyat de diversos consellers, Quim Torra va insistir en la necessitat d’articular una resposta ràpida en aquesta zona declarada d’emergència.

Aquest dimarts l’executiu català aprovarà un acord de Govern perquè tots els departaments unifiquin esforços per donar una primera resposta. Al mateix dia, el territori rebrà la visita de la delegada del Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, que es reunirà amb els alcaldes de la comarca.