El projecte per crear una escullera artificial a Altafulla costaria 2 milions d'euros

Altafulla vol evitar que la platja del municipi perdi sorra a causa dels temporals i aposta per crear una escullera artificial. Així ho contempla un projecte que ha encarregat l’Ajuntament i que presentaran al govern central i a la Generalitat perquè donin el vist-i-plau i aportin el finançament necessari. Està pressupostat en 2 milions d’euros.

Els temporals malmeten el litoral i, per això, cada any es fan tasques de reposició de sorra. Una imatge que es repeteix periòdicament a la platja d’Altafulla i que l’ajuntament vol evitar. Per aconseguir-ho aposten per construir una escullera artificial subaquàtica. Segons el projecte encarregat per l’Ajuntament aquesta actuació costaria 2 milions d’euros i quedaria així. Perquè sigui una realitat el presentaran al subdelegat del govern a principis de setembre i també a la Generalitat i confien aconseguir el seu vist-i-plau.

L’escullera artificial seria de carbonat càlcic, el mateix material de les boies ecològiques que ja hi ha al litoral tarragoní i que han aconseguit preservar i regenerar els fons marí. Seria un sistema pensat per protegir la platja en cas de grans temporals.

El projecte vol potenciar també el turisme subaquàtic d’Altafulla gràcies a la creació d’aquest escull artificial.