La cessió d'espais pel referèdum també arriba al ple d'Altafulla

Tot i que no formava part de l'ordre del dia, la cessió d'espais pel referèndum va arribar al ple d'Altafulla. Des de l'EINA es va demanar cedir els espais habituals de votació, mentre que l'alcalde va assegurar que respectarà la legalitat vigent en tot moment

El debat al voltant del referèndum de l'1 d'octubre també va arribar aquest dilluns al ple d'Altafulla, tot i que ho va fer d'una forma poc habitual, al torn de precs i preguntes. Així va ser després de que l'alcalde Fèlix Alonso decidís no incloure a l'ordre del dia del plenari una moció d'urgència presentada per sorprès pel grup de l'EINA quan l'apartat de mocions ja havia finalitzat. L'alcalde va utilitzar la seva potestat de no incloure la moció, argumentant que la manera de presentar-la no era la correcta.

Així les coses des de l'EINA es va portar el debat als precs i preguntes, on van demanar al govern que el municipi cedeixi per l'1 d'octubre els mateixos espais de votació de les anteriors eleccions.

Des del govern van ajornar la decisió fins que es conegui la petició expressa de la generalitat, i van assegurar que en tot moment s'ajustaran al marc legal existent.

Un plenari altafullenc en que la majoria del govern va tombar la moció també de l'EINA per reprovar el segon tinent d'alcalde Pere Gomés per suposades amenaces contra la formació. També es va aprovar el Pla d'Acció de l'energia sostenible del municipi i es va recolzar per unanimitat la llei de reparació jurídica de víctimes del franquisme, fent un reconeixement als 29 altafullencs morts per aquesta al municipi.