El Castell d'Altafulla obre les seves portes als visitants


Aquest grup de 20 persones van trobar-se aquest dissabte al matí per realitzar una activitat que, fins ara, no es podia fer. El lloc, la porta d’accés al Castell d’Altafulla. Un castell que és de propietat privada, i que gràcies a l’acord entre l’Ajuntament, la Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat i la propietat del castell, es podrà visitar el primer dimarts i l’últim dissabte de mes. Tot això durant tot l’any, menys en setmana santa i als mesos de juliol i agost, quan la família passa les seves vacances al castell.

El recorregut està fraccionat amb grups de 20 persones i en determinades zones del castell. La visita dura uns 30 minuts. Primer van començar pels jardins, una zona visible des de l’exterior. Posteriorment, el grup va poder entrar a l’interior del castell, on van poder descobrir el pati d’armes, parts fins ara desconegudes. La visita va estar comentada per una guia que va explicar totes les particularitats d’aquest edifici de planta poligonal irregular. Després, el grup va pujar i va visitar la galeria renaixentista.

Per accedir al castell d’Altafulla, que data del 1059, i que fins ara no es podia visitar, cal efectuar una reserva a les oficines de l’Ajuntament.