El FICVI rep en dues setmanes 200 curtmetratges per participar al proper festival

El Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-seca ja comença a escalfar motors. Fa dues setmanes es va obrir el període d’inscripcions i el ritme de curtmetratges presentats és prou alt. Dos-cents projectes fins el moment. La pretensió és arribar al miler abans que finalitzi el període d’inscripcions, al mes d’agost.

Els organitzadors del Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-seca comencen ja a tenir feina per definir el cartell de la tercera edició del mateix, que tindrà lloc entre el 20 i 28 d’octubre. Encara no fa dues setmanes que s’ha obert el període d’inscripció per presentar obres susceptibles d’entrar al festival i ja se n’acumulen més de dues-centes. Com ja va passar l’any passat, en què es va arribar gairebé al miler de propostes, s’espera que la xifra augmenti de forma exponencial fins que, al mes d’agost, es tanqui el període per presentar projectes. Del volum d’obres presentades un jurat n’escollirà una trentena per vestir el cartell central del festival. El criteri de selecció, ens el descobreix el director del festival.

La presència, en edicions anteriors, de curtmetratges guardonats també a d’altres festivals avala la qualitat dels projectes escollits en un festival que també es presenta com una plataforma per promocionar la localitat que l’acull, Vila-seca. En aquest sentit, hi té especial rellevància la secció que premia la realització d’un curtmetratge a localitzacions de Vila-seca durant el festival, un proposta que s’afegeix al caràcter formatiu de Màster Classes amb professionals de renom que també s’inclouen en el certamen.