Villablanca incorpora robots i tecnologia pionera al tractament dels pacients

Aquest és en REX, un robot social que escull amb qui vol estar en funció del tracte que rep i que fomenta la relació amb els altres. Una nova eina terapèutica per treballar amb els usuaris del centre que forma part del nou pavelló alzina. Un espai de més de 600 metres quadrats amb 5 noves sales adaptades per activitats corporals i mentals.

L'aposta més innovadora és l'espai dedicat a les noves tecnologies. Aquest robot, anomenat REX, i 4 més, són apostes tecnològiques pioneres al territori nacional per treballar aspectes cognitius i de temperament, com la concentració, la frustració o la planificació. Però sobretot per millorar la comunicació amb els pacients i fer les seves vides més fàcils.

En aquest nou pavelló també es preveuen activitats terapèutiques de la part física. Tallers de yoga, jocs de mobilitat o fins i tot balls, perquè els usuaris explorin el seu cos i el treballin. També espais dedicats a la natura i al contacte amb animals educats per acompanyar als pacients. Aquests nous tallers requereixen més formació pels treballadors, s'ha hagut de contractar nou personal i formar als que ja hi treballaven per poder explotar les noves instal·lacions.

La renovació de les instal·lacions, que abans formaven part de la residència, i la compra del material ha suposat una inversió de més de 200.000 euros. Un gran pas endavant que fan de Villablanca un centre de referència a Catalunya pel que fa a l'atenció a persones amb discapacitat intel·lectual.