El govern es queda sol en l'aprovació del pressupost més alt de la història de Valls



El pressupost més alt de la història de l'Ajuntament de Valls arriba tard i malament. Aquesta és la conclusió dels principals grups de l'oposició representats al consistori vallenc, que es van oposar als números presentats per Junts i Esquerra. Són 35 milions d'euros, que si hi sumem els pressupostos d'organismes autònoms s'enfilen fins als 88 milions.

PSC i CUP reivindiquen que el pressupost arriba amb un retard injustificat i incideixen en hipotètiques desavinences entre els socis de govern per entendre'l. Per l'oposició, el nou pressupost exemplifica, la inacció d'un govern que deixa deutes pendents com els contractes de la brossa o de bus urbà.

Des del govern s'assegura que l'últim pressupost del mandat permetrà culminar la ruta dissenyada al pacte de govern i es defensa la idea que són uns pressupostos pensats per incidir en les polítiques a les persones i que preveuen més de 14 milions d'euros destinats a partides de via pública, urbanisme i habitatge. Reiteren que malgrat ser el pressupost més alt de la història s'han congelat els impostos i s'han buscat vies de finançament externes. De fet, justifiquen el retard en la presentació dels pressupostos per la voluntat d'assegurar el finançament extern en algunes partides clau.

INVERSIONS EN PROJECTES ESTRATÈGICS

Dels 7,5 milions previstos per a inversions el govern en destaca els destinats a Ca Xapes, que comptarà amb 1,6 milions provinents d'ajuts europeus, o la redacció del projecte de rehabilitació de Ca Padró per acollir la futura escola de música municipal, un projecte que també es finançarà amb ajuts europeus.

Pels socis de govern, però, la principal inversió inclosa en el nou pressupost mira cap als torrents. Hi projecten la primera fase dels treballs per retirar els col·lectors de la llera del torrent del Catllar, que inclou el tancament de la depuradora del polígon. Un projecte que compta amb 2,8 milions d'euros i el finançament de l'Agència Catalana de l'Aigua que ha de suposar el primer pas per recuperar els espais verds de la ciutat.