ERC i PDeCAT demanen a Ballesteros que respongui sobre els Jocs

 

 

El PDeCAT i Esquerra demanen una auditoria externa sobre la venda i repartiment d'entrades als Jocs Mediterranis. Diuen que no demanaran la dimissió de l'alcalde però si que assumeixi les seves responsabilitats liquidant la Fundació dels Jocs, com marquen els Estatuts. Rebutgen reconvertir-la com a òrgan gestor de l'Anella Mediterrània.

Aquest és un missatge compartit, la petició a Josep Fèlix Ballesteros que assumeixi les responsabilitats que es derivin de la liquidació dels Jocs i del, segons ells, no compliment de les expectatives. Rebutgen la continuïtat de la Fundació creada per l'esdeveniment, com a òrgan ara gestor de l'Anella Mediterrània. Aquesta ha estat, diu Ricomà, la Festa de comiat de Ballesteros. 

Esquerra demana a més un Ple monogràfic per fer balanç de Tarragona 2018. El PDecat ja li ha confirmat el seu suport. Amb tot, els dos grups independentistes discrepen de la CUP pel que fa a la petició de dimissió a Ballesteros, a pocs mesos de les eleccions municipals.

Els dos grups a l'oposició denuncien l'incompliment dels prop de mil milions d'impacte econòmic que havia promès Josep Fèlix Ballesteros, i els 11mil llocs de treball que havien de generar. També la imatge de ciutat que es volia donar, contrarrestada amb el que ells consideren una oportunitat perduda des de la cerimònia d'inauguració. A més de la poca presència de la cultura tarragonina i catalana als Jocs, critiquen la normalització de la presència militar a Tarragona, en els últims mesos. El grup de grallers a la cerimònia de cloenda, diuen, no ho compensa.