Les llevadores no donen l'abast

A la demarcació de Tarragona falten llevadores. Segons denuncia el Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers, a les nostres comarques no hi ha prou personal. Actualment, hi ha un centenar de llevadores col·legiades, una xifra que és molt més baixa que en altres demarcacions catalanes. Amb les dades que exposen, cada llevadora tarragonina ha de donar assistència a tres parts alhora.

La seva feina, però no acaba aquí i aquesta és una de les altres reivindicacions: que la població conegui tots els serveis que poden prestar.

La situació de les llevadores s'ha analitzat aquest divendres en una jornada organitzada pel Col·legi d'Infermeres on, entre altres propostes, s'ha programat un taller pràctic. Aquí s'ha posat èmfasi en com les llevadores poden ajudar a millorar les postures corporals en dones embarassades, amb la finalitat de millorar la seva qualitat de vida tant en el present, com en un futur.

Temes com la incontinència urinària i anal, juntament amb tendències com el part a l'aigua, també han estat protagonistes al llarg de la jornada.