Pere Segura ja és alcalde de Vila-seca sense majoria absoluta

L’elecció s’ha fet després d’una primera votació que no ha  determinat cap majoria absoluta, amb 10 vots a favor de Segura, comptant els dos del PSC, i sis abstencions de Vila-seca en Comú i Decidim Vila-seca. Ciutadans ha votat Joan Anton Ramírez.

Així comença un nou govern amb majoria simple, amb Vila-seca-Junts i PSC al capdavant, en una legislatura que necessitarà d’entesa i consens per tirar endavant la gestió municipal, ja que el pacte de govern es queda un per sota de la majoria absoluta. El nou alcalde ha donat la benvinguda al mandat amb un discurs on ha ofert la mà a la resta d’agrupacions del ple per fer d’aquesta legislatura, diu, una oportunitat per fer un Ajuntament de Vila-seca més plural i divers.

El candidat de Ciutadans, Joan Anton Ramírez, ha destacat la feina que han fet durant els últims quatre anys al ple del consistori i celebren que el nou govern hagi de parlar amb les altres agrupacions i no seguir exercint un model polític, diuen, autoritari al qual estaven acostumats.

Pel que fa a Vila-seca en Comú han considerat que el paper de l’oposició és més important que mai, i tot assegurar que van tenir propostes per entrar al govern, consideren que en aquesta nova etapa la llista d’esquerres més votada pot ser més útil donant suport a aquelles mocions que siguin, diuen, positives pel bé del municipi.

Decidim Vila-seca espera que l’actitud del govern canviï, aquesta legislatura, després de quatre anys que, segons ells, s’han bloquejat moltes de les propostes de l’oposició simplement perquè no venien del govern. Demanen una voluntat de diàleg real perquè el municipi avanci.

Per últim, el grup municipal socialista, ha celebrat el pacte de govern amb Vila-seca-Junts i esperen poder fer molta feina des de les regidories, sobretot per fer de Vila-seca un municipi més social. Tots els grups municipals han tingut un record en els seus discursos al fins avui alcalde, Josep Poblet, i a tota la feina feta en 26 anys de govern municipal. L’acte ha finalitzat amb una fotografia de grup de tots els regidors que formaran el ple els pròxims 4 anys.