Així ha estat la cursa cap a l'alcaldia de Vila-seca i que situarà Pere Segura al capdavant

Del pacte entre Vila-seca Segura i PSC a la negativa de formar part del govern de Ciutadans, Vila-seca en Comú i Decidim Vila-seca. Completem la prèvia de la constitució del ple d'aquest dissabte.

A Vila-seca, Pere Segura es convertirà en alcalde com a substitut de Josep Poblet i per donar continuïtat a un projecte obert l'any 1983. Serà la primera vegada, però, que el govern es forma en minoria tot i el pacte amb els dos regidors socialistes. Vila-seca Segura es queden a tan sols un dels onze necessaris per controlar el mandat.

El cap de l'oposició serà Joan Anton Ramírez, amb cinc regidors de Ciutadans, seguit dels tres de Vila-seca en Comú i Decidim Vila-seca. Tot i les filtracions sobre un possible pla 'B' encapçalat pels tres grups, la negativa va ser contundent. Tant Ramírez com Mario Téllez i Josep Forasté van negar l'intent de pacte per desbancar Pere Segura.

Mentrestant, el PSC acceptarà la proposta de la força més votada i entrarà al govern, tot i que el 70% de la militància es mostra contrària a l'acord fins al punt de desentendre's de l'agrupació.

Demà al migdia, serà l'adéu oficial de Josep Poblet, alcaldable des del 1993 i que es retira de la vida política.