Vila-seca Segura i el PSC tanquen l'acord per governar oberts a nous pactes

El PSC ha tancat l'acord d'investidura i de govern amb Vila-seca Segura, el grup hereu de Josep Poblet. Pere Segura podrà doncs ser alcalde, encara que sumant els dos regidors socialistes no arriba a la majoria absoluta. Les dues formacions aspiren a ampliar l'acord a altres forces més enllà del 15 de juny.

L'acord era previsible en els últims dies, i finalment s'ha tancat aquesta nit. Els 8 regidors de Vila-seca Segura i els 2 del PSC no sumen majoria absoluta, però esperen fer viable la investidura de Pere Segura com a alcalde el 15 de juny. Això sí, conscients de la fragmentació del ple que han escollit els ciutadans, diuen que seguiran dialogant amb les altres forces.

Pere Segura i Ivan Navarro han signat l'acord aquest divendres sense repartir-se cap cadira i ni responsabilitat. Ho faran després, diu l'acord d'una desena de punts genèrics. El pacte suposa un abans i un després a la política vila-secana, on els socialistes s'havien mantingut a l'oposició des del 1983. El candidat socialista reconeix que la decisió no agrada a tota la militància, però ara aspira a guanyar-se la confiança de tothom amb acció de govern.

El que pels socialistes és una oportunitat única, per Pere Segura esdevé una aposta per fer un projecte per tothom, en una societat, la vila-secana, que Segura reconeix com a diversa.