Vila-seca Segura podria pactar amb el PSC

Totes dues fomacions, però, es quedarien a un sol regidor de la majoria absoluta. La candidastura guanyadora de les eleccions necessitaria, d'aquesta manera, enteses puntuals amb la resta de partits per tirar endavant el seu programa.

Vila-seca Segura va ser la vencedora el 26 de maig amb vuit regidors, 3 menys que un mandat enrere sota la marca de Convergència i amb Josep Poblet al capdavant. La diversitat de vot entre la resta de partits va ser tan elevada que el pacte a dos seria possible amb tres marques diferents, Ciutadans, Vila-seca en Comú i Decidim Vila-seca.

Però, des de Ciutadans, amb 5 escollits, es mantindran com a líders de l'oposició amb l'objectiu de ser el contrapunt d'un projecte inalterable des del 1983. La tercera en vots va ser Vila-seca en Comú, que també rebutja qualsevol mena d'acord amb Vila-seca Segura per ser l'alternativa d'esquerres amb més força del plenari.

Des de Decidim Vila-seca, també amb tres regidors, s'aposta per la discreció. Ara bé, sembla difícil que la llista encapçalada per Josep Forasté accedeixi al govern de la mà de Pere Segura. Forasté va ser una de les veus més crítiques amb la tasca de govern els últims quatre anys.

El cinquè de la taula electoral, amb dos regidors, va ser el PSC, que va pujar en percentatge de vots tot i caure per darrere de Decidim. El seu alcaldable, Ivan Navarro, podria tenir la clau amb un pacte inèdit fins ara a Vila-seca i que sumaria 10 regidors, a només 1 de la majoria absoluta.

Des de la Federació Socialista a Tarragona veurien amb bons ulls el quòrum entre l'antiga formació encapçalada per Poblet i la jove proposta de Navarro. Les converses entre Vila-seca Segura i PSC ja han existit però encara no s'han rubricat de manera oficial.