El govern de Poblet tanca amb superàvit i l'oposició reclama més inversió social

Josep Poblet deixa l'alcaldia de Vila-seca amb els deures fets i un superàvit pressupostari l'últim any de 6 milions d'euros. Amb un romanent acumulat de 26 milions. Aprofitant el rendiment de comptes de la liquidació que es va presentar al teòric últim plenari de la legislatura, s'assegura des de l'àrea d'hisenda que s'ha acomplert el pla econòmic financer engegat l'any 2017 un any abans del previst. El positivisme del govern contrasta però amb les crítiques de l'oposició, que es pregunta perquè és necessari tancar el curs amb grans superàvits quan es podria invertir més en uns serveis socials que Vila-seca en Comú o Ciutadans, entre altres, veuen infradotats.

Des del govern però, s'apunta la necessitat de generar superàvit com una eina per tenir múscul per invertir en equipaments pels quals no arribarà inversió externa sense haver d'endeutar-se.

El titular d'hisenda va assegurar que si el govern no ha determinant el destí del superàvit és per deixar les mans lliures al futur govern perquè ho decideixi. El que sí ha deixat lligat l'últim govern de Josep Poblet és el conveni de col·laboració entre la Diputació i l'Ajuntament de Vila-seca per donar continuïtat als ensenyaments de l'escola i conservatori de música, aprovat per unanimitat.