Sancionen l'Aquopolis de la Pineda per allotjar sis dofins a la piscina d'onades

801 euros de sanció a l'Aquopolis de la Pineda per un conjunt de deficiències en l'allotjament temporal de 6 dofins procedents d'un parc de Màlaga, l'hivern de l'any passat. El Departament de Territori ha resolt el recurs d'alçada que havien presentat els propietaris del parc aquàtic.

Els fets haurien passat entre el novembre de 2017 i el març de 2018, quan l'Aquopolis va acollir 6 dofins molars procedents del centre de Benalmàdena, a Màlaga, on es feien unes obres. El parc aquàtic de la Pineda els va allotjar a la piscina d'ones, segons confirma el Departament de Territori i Sostenibilitat. Arran d'una denúncia del Seprona, agents de la Guàrdia Civil i la veterinària dels serveis territorials de la Generalitat van adreçar-se en dues ocasions, el novembre i desembre del 2017, a l'Aquopolis per comprovar les condicions en què es trobaven els dofins. I van comprovar deficiències com la poca fondària de la piscina d'ones, d'1,80 m, l'existència de la platja artificial i la falta d'ombra.

Segons l'informe veterinari aquestes condicions podien suposar un risc per la salut dels dofins, ja que, a més, no s'havien fet analítiques completes de l'aigua de la piscina, entre altres deficiències administratives. A l’octubre es va obrir l’expedient de sanció que ara el Departament de Territori ha resolt definitivament, després del recurs presentat per Parques Reunidos, els propietaris de l’Aquopolis.

La plataforma ZOOXXI, que promou la reconversió del Zoo de Barcelona, ha emès un comunicat sobre el cas de l'Aquopolis de la Pineda. ZOOXXI assegura que és el primer cop que una entitat que gestiona zoològics ha estat sancionada per una conducta contrària a la legislació sobre protecció animal, i amb l’empara, diuen, del maltractament, per part d'associacions i organismes nacionals i internacionals.

L'organisme recorda que Parques Reunidos, que gestiona 61 parcs a 14 països del món, pren aquestes decisions amb persones d'especial reconeixement científic i acadèmic, que, diu literalment el text, no paren de fer nyaps.