Es presenta un nou protocol d'actuació en cas d'abusos sexuals a joves



Uns 350 professionals de diferents àmbits de la salut s’han reunit a Vila-seca per fer el seguiment del desplegament del Pla de Salut 2016-2020. L'escenari ha servit per avançar als assistents, entre d'altres, la presentació d'un nou protocol per atendre infants i adolescents que hagin patit abusos sexuals, es tracta del desenvolupament del protocol marc ja existent portat a l'àmbit de la salut. 

Les ponències han presentat diversos aspectes del Pla de Salut, que està format per 12 línies d’acció i 9 projectes singulars, i està considerat com el full de ruta amb les línies estratègiques de les actuacions a desenvolupar a la regió sanitària del Camp de Tarragona.

L’objectiu de la jornada de seguiment és precisament analitzar els resultats de les accions. Entre aquests, en destaquen els dispositius d’atenció a domicili perquè els pacients puguin ser atesos el màxim temps possible des de casa i pugui ser una alternativa a l'hospitalització.

En aquesta línia, també hi entren les noves tecnologies per tenir una primera atenció sanitària, com per exemple els aplicatius “La meva salut” i “Econsulta”. 

La d’aquest divendres és ja la segona jornada de seguiment, l’anterior es va celebrar fa dos anys també per posar en comú el desenvolupament del Pla de Salut que té una vigència de 4 anys, fins al 2020.