Vila-seca tindrà un memorial per les víctimes dels bombardejos de la Guerra Civil

Coincidint amb l'aniversari del bombardeig del nucli històric, la nit del 28 de desembre de 1938, el plenari de l'Ajuntament s'ha adherit de forma unànime a la proposta d'alcaldia, que preveu colocar una placa recordant les víctimes a l'entorn del carrer Sant Antoni, punt on van caure les bombes. Un memorial que vol tenir com a objectiu homenatjar, però també recordar.

La unanimitat del plenari es va trencar amb l'inclusió a l'ordre del dia d'uns punts d'urgència per incidir en les retribucions dels funcionaris i establir els preus públics dels actes de la festa major d'hivern. Punts que van prosperar tot i que des de l'oposició es va aprofitar aquest debat per retreure al govern les formes.

Van denunciar que els canvis no s'havien pogut debatre en comissió perquè els els van fer arribar tard, van recordar que el consistori expirarà l'any sense haver tancat el pressupost ni presentat ordenances al temps que s'escudaven, especialment Vila-seca en Comú i Decidim Vila-seca, en un informe de l'interventor per criticar la gestió administrativa del govern.

L'equip de govern es va defensar argumentant que prorrogar els pressupostos no suposa cap problema, tot i que esperen poder debatre aviat els números del proper exercici. Culpabilitzen la burocràcia, deixant entreveure el conflicte amb l'interventor com a rerefons, del retard, i asseguren que la problemàtica està en vies de solució.

D'altra banda, cap de les mocions debatudes al plenari van prosperar. La demanda de prohbir la venda d'armes a Aràbia Saudita i la adhesió a la xarxa de prevenció del consum d'alcohol de menors d'edat, presentades per Vila-seca en Comú van ser tombades per manca de competència muncipial en la matèria i la garantia que les eines que actualment té l'ajuntament ja són útils per fer front a la problemàtica en la segona.

Un argument utilitzat també per rebatre la necessitat d'una planificació del consum de l'Aigua plantejada des de Decidim Vila-seca. El toc nadalenc del plenari el va posar Ciutadans al final del plenari reclamant a l'equip de govern la inclusió de nadales en castellà al fil musical dels actes nadalencs impulsats des del consistori.