La música de l'orient mitjà d'Orpheus XXI sonarà a la gala benèfica Josep Carreras de Vila-seca

Orpheus XXI és un projecte musical i social creat pel músic Jordi Savall, al qual s’aglutinen joves músics d’arreu del món. Majoritàriament provinents de països en guerra i de situacions de conflicte armat de l’orient Mitjà.

Una quinzena de músics, de països com Síria, Turquia o Bulgària, entre d’altres, interpretaran un repertori de cançons populars orientals en un format únic. Amb instruments tradicionals i de la mateixa manera que, al seu dia, van aprendre a tocar música al seu país d’origen, i que a més es transmet de forma oral.

Moslem Rahal, Waed Bouhassoun o George Dimitrov, seran alguns dels músics que portaran aquestes peces a la 16a Gala Benèfica de la Fundació Josep Carreras. Des del conservatori municipal de música de Vila-seca i l’Ajuntament, s’ha destacat l’estat de forma de la gala, reconeixent que no és fàcil cridar l’atenció del públic.

A més, s’ha informat que qui compri l’entrada per gaudir d’Orpheus XXI, entrarà pel mateix preu al concert que oferirà el mateix Jordi Savall a l’Auditori el dia 1 de febrer.