L'Ajuntament de Vila-seca desvincula l'interventor d'una nova unitat de gestió econòmica

Les diferències de criteris de gestió entre l’equip de govern i l’Interventor van provocar aquest dimarts un ple extraordinari en el qual l’Ajuntament de Vila-seca va aprovar la creació d’una unitat de gestió econòmica dissociada del control de l’interventor amb l’objectiu, segons el Govern, d’agilitzar el dia a dia del pagament de factures. Aquests criteris diferents havien provocat en els últims mesos un autèntic bloqueig que retardava de forma considerable el pagament de factures als petis proveïdors.

L'oposició veu aquest moviment com un gest autoritari i acusen el govern de ser incapaços d'arribar a un consens. Avisen que aquesta situació tornarà a portar problemes en un futur. Per la seva banda, el Govern assegura que és un moviment completament legal i avalat per altres institucions del país, i que la situació que vivia l'Ajuntament era ja insostenible.

L'aprovació de les dues mocions que han fet possible l’operació preveuen també l'arribada d'un nou programari informàtic per agilitzar el dia a dia i el trasllat del departament dirigit pel mateix interventor a una nova oficina al carrer del Patró, al costat del Patronat de Turisme.