El Cós de Sant Antoni amb més interès dels últims anys podrà veure's a TAC12

Serà un molt bon Cós de Sant Antoni i el narrarem, com sempre hem fet des del 2010, a la Televisió Pública del Camp de Tarragona. La setmana de la prova de turf amb més història i prestigi del país arrenca amb la publicació de matrícules: dit d'una altra manera, el nombre de cavalls que preveuen (o no descarten) córrer alguna de les tres curses previstes. En total, 37, molt per damunt de les 19 del 2022, la de l'edició de la reobertura enmig de la pandèmia.

Entre els aspirants, el vila-secà Xavier Xatruch i la Yeguada Terrer; també la quadra Samalassa, amb Marc Comas, que torna així a la Torre d'en Dolça on ja sap què és guanyar.

D'aquí a uns dies, dijous, es publicarà el "partant", la llista definitiva d'inscrits que correran cadascuna de les tres curses: el Premi Parc de la Torre d'en Dolça, el Gran Premi Ajuntament de Vila-seca i al Premi Patronat de Turisme. La primera i última repartiran 7.900 euros i la segona, la més llarga, 12.800. La bossa de diners serà per als cinc millors de cada cursa i no pas per als sis com es feia fins ara.

L'equip tècnic de TAC12 inclourà el dron, que ens permet seguir el Cós des de dalt, i treballarà per oferir senyal a totes les televisions de proximitat de Catalunya. D'accés lliure per als curiosos i aficionats, és la cita esportiva ineludible de la Festa Major local i que narrarem en directe diumenge des de les 12.15 hores.