Veïns de tres blocs d'Inmocaixa a Vila-seca, entre l'espasa i la paret

El veïnat d'aquests blocs de protecció oficial del barri de Miramar de Vila-seca vol solucions immediates per la precària situació que viuen. Des de fa anys que arrosseguen problemes amb Inmocaixa, que n'és la propietària.

Són una seixantena de pisos construïts l'any 2011 que els veïns van començar a habitar en règim de lloguer amb opció a compra. Amb la primera renovació de contracte, però, la possibilitat d'adquirir els immobles va desaparèixer.

L'any 2021, Inmocaixa va deixar de renovar els contractes i, des de llavors, una vintena de veïns han marxat forçats. Ara el portal immobiliari de CaixaBank ofereix la possibilitat de compra als inquilins que queden i l'Ajuntament de Vila-seca engegarà un servei d'assessorament jurídic per aquells qui vulguin exercir aquest dret.

Des de Vila-seca en Comú es demana un esforç extra al consistori i s'ha sol·licitat que s'executi l'opció a tempteig per adquirir els habitatges.

Pisos socials vila seca 2022

L'Ajuntament també segueix en converses amb Inmocaixa perquè es mantingui el lloguer social a les famílies. Unes famílies que fa anys que conviuen amb molts problemes de manteniment de l'edifici, que les asseguradores no cobreixen perquè són defectes d'obra. A més, també critiquen que els preus de compra que els hi ofereix l'empresa sobrepassen els de mercat.

D'altra banda, el veïnat també defensa que el règim de protecció oficial no caduca al cap de 10 anys tal com assenyala la companyia, sinó que hauria de ser vigent fins al 2041.