Mig miler de visites en el primer mes del museu del Celler de Vila-seca

Més de 600 persones han visitat el museu del Celler de Vila-seca durant el primer mes d'obertura. Els usuaris, a més de recórrer l'espai recentment remodelat, també descobreixen com es va construir l'edifici un segle enrere. El viatge en el temps es pot fer gràcies a una experiència de realitat virtual.

Només cal posar-se les ulleres per transportar-se, virtualment, fins a inicis del segle XX. Allà el visitant s'hi trobarà un Pere Domènech i Roura enfeinat amb la construcció del Celler noucentista de Vila-seca. La vitalitat del sector agrari i l'empenta del cooperativisme va fer necessària l'existència de l'edifici monumental. 

Justament, com i per què es va alçar és una de les qüestions que divulga el museu del celler. Les visites s'ofereixen des del 15 de juliol i des de llavors ja hi han passat més de 600 persones. El principal atractiu és l'experiència de la realitat virtual, però l'equipament s'ha concebut amb diverses eines interactives. Per exemple, els usuaris coneixen el món de les cooperatives i l'arquitectura dels cellers catalans gràcies a un videomapping i diverses pantalles. Això sí, la tecnologia fa que les visites es restringeixin a grups reduïts.

Tot i que el celler de Vila-seca s'hagi convertit en un equipament cultural, al museu també s'hi explica el procés d'elaboració del vi. Es pot visitar de dimarts a diumenge, tant al matí com a la tarda, i el preu de l'entrada oscil·la entre els 2 i 4 euros, en funció dels descomptes.