L'estació de Vila-seca torna a la normalitat

Des de la sis del matí d'aquest dimarts els trens han pogut tornar a circular per la via afectada per l'accident ferroviari del passat diumenge, després que durant tot el dia d'ahir només es pogués donar servei per via única. Durant tota la nit s'ha procedit a la retirada del comboi de passatgers afectat.

Una maniobra complexa en la qual han intervingut dos trens, un taller i un altre de passatgers, que han remolcat el comboi afectat fins a Tarragona, on es procedirà a la seva reparació. Tot plegat es va dur a terme un cop acabat el servei d'aquest dilluns per no interferir en el mateix.

Pel que fa als ferits, l'únic que quedava ingressat a l'Hospital de Santa Tecla va ser traslladat aquest dilluns a la tarda al de la Vall d'Hebron a Barcelona.

EL MAQUINISTA VA EVITAR MÉS FERITS

Una xifra de ferits que podria haver estat més gran de no ser de la ràpida actuació del maquinista del comboi de passatgers que, segons han confirmat des del sindicat de maquinistes SEMAF, va poder avisar als viatgers que ocupaven el primer vagó de la imminent col·lisió. D'aquesta manera aquests van poder sortir de la part més afectada pel xoc.

Pel que fa a les causes de l'accident continuen obertes les investigacions engegades tant per RENFE com per Adif, així com pels Mossos d'Esquadra per esclarir el motiu pel qual la màquina de mercaderies no es va poder aturar i va envair la via per on circulava el tren de mitja distància que acabava de sortir de l'estació de Vila-seca.