El CH Vila-seca descendeix a Primera Catalana

Desastre per al conjunt groc, que abandona el seu lloc a Nacional Catalana després de cinc cursos consecutius sent-hi. Els de Juanjo Matilla van caure en el segon duel de semifinals per la salvació contra el Voltregà B (7-2).

Sense presència televisiva a la pista de Masies, on competeix el segon equip de la plantilla d'OK Lliga, els vila-secans no van disposar d'opcions de forçar un tercer i últim duel que s'hauria disputat a casa aquest mateix diumenge. Es consuma així un curs irregular i ple d'entrebancs, que va arrencar amb la destitució del tècnic Ricard Notario a mitjan agost i que va experimentar l'infortuni amb la baixa de llarga durada d'Esteve Pujals, el jugador més determinant.

Siguin quines siguin les causes i condicionants del descens, el CH Vila-seca va plantejar la temporada amb el desig de no patir per salvar la plaça, a diferència dels anteriors anys en què sempre va disputar el 'play-out'. Sobre el paper, hi havia un vestidor prou fort per assolir-ho, però els detalls van deixar el conjunt groc a un sol pas del grup dels millors i posteriorment també a la repesca, abocant-lo a la part de baix.

La continuïtat de Juanjo Matilla sembla probable, no pas tant la de la majoria d'integrants del vestidor, això podria provocar un abans i un després en el projecte que ha de ser el mirall de la base, cada cop més potent i referencial al Camp de Tarragona. La caiguda del CH Vila-seca provocarà la coincidència el curs vinent a Primera Catalana amb l'HC Valls.