La Cooperativa de Vila-seca s'instal·larà al polígon a finals d'estiu

Dels carrers de Sant Antoni, La Riera i La Font al carrer del Mas de l'Abat i al de la Vila dels Olzina: perquè s'entengui millor, el paral·lel a la via del tren, però pel cantó dels polígons de Vila-seca. És on s'ubicarà la nau de la Cooperativa Agrícola i després de la compra de l'antiga seu per part de l'Ajuntament.

El projecte es finança amb fons propis i costarà prop de 900.000 euros, menys dels ingressos generats per la venda de l'anterior emplaçament. Al nou espai no tan sols s'aixecaran les oficines i la zona de recepció, també l'agrobotiga, actualment encara funcionant al bell mig de la ciutat.

Amb 200 socis, acull 400.000 quilos de garrofa i 600.000 d'oliva anuals: el trasllat és tan inevitable com necessari per reforçar la potencialitat del negoci.

obres vila seca 11 maig

Que el recinte s'allunyi dels carrers de tota la vida no amaga que es troba molt més a prop del que pot semblar a vista de Google Maps. Si tracem una línia recta fins al castell i el celler, són 2 minuts caminant. En qualsevol cas, es cuidarà la cartelleria perquè la Cooperativa sigui fàcilment situable.

Hi treballaran dues persones, una a la tenda i una altra a oficines; la recepció del producte s'automatitzarà per fer-lo més eficient. Principalment d'una sola planta, es preveu optimitzar els 1.300   de solar per habilitar, entre altres aspectes, una sala de reunions.

No és casualitat que les obres les desenvolupi una empresa vila-secana perquè des de la cooperativa van buscar aquesta complicitat a fi de garantir l'èxit i uns terminis de temps que apunten cap a l'agost, si no hi ha entrebancs. Divendres, mentrestant, es col·locarà protocol·làriament la primera pedra de l'espai.