Declaren culpable d'assassinat l'acusat del crim de Vila-seca

L'autor confés de l'assassinat de l'agost del 2020 a Vila-seca va apunyalar repetides vegades la víctima mentre dormia. Són els fets que els nou membres del jurat popular han donat per provats per unanimitat després de dues setmanes d'escoltar testimonis, pèrits i autor. 

El tribunal va avalar les línies generals del relat de la Fiscalia i l'acusació particularSegons aquest, l'assassí va viatjar de Barcelona a Vila-seca, va comprar dos ganivets al centre comercial Port Halley i va entrar a un xalet del carrer SantiagoRusiñol on sospitava que hi podria trobar la seva exparella i l'amant.

Un cop dins, va aprofitar que dormien per apunyalar l'home, que no va poder defensar-se i va morir en qüestió de minuts.

Assasinat vila seca 2022 ok4

La defensa s'agafa a diversos atenuants de cara a la sentència del magistrat. El més important, el d'obcecació, ja que considera provat que l'autor vivia un moment d'ofuscació a causa de l'abandonament de la parella. L'acusació particular, però, considera que aquest atenuant no té recorregut.

Per tot això, el fiscal manté la petició de pena de 18 anys de presó per assassinat amb traïdoria i un i mig per violació de domicili. L'acusació particular l'eleva a 20, mentre que la defensa contempla una pena de 7 anys i mig per assassinat i 3 mesos per violació de domicili.